Op deze pagina staan krantenberichten, berichten van sociale media en filmpjes  die te maken hebben met het Loodswezen en de haven van IJmuiden/Amsterdam.

Heeft u nieuws, waarschuw dan de webmaster >>>

Plaatsen pijlers zoutdam

 

 

Overstuur de Usselincxhaven in

 

Disney Dream schutten

 

Inkomend Amethyst Ace

Norwegian dawn vertrekt uit IJmondhaven

Amsterdamse gemeenteraad wil cruiseschepen weren

passenger terminal amsterdamOp initiatief van D66 heeft de Amsterdamse gemeenteraad besloten dat de aanlegplaats voor cruiseschepen verplaatst moet worden naar een locatie buiten het centrum van de stad. De motie werd met een grote meerderheid aangenomen.

 

De gemeenten ziet deze maatregel als een goede optie om het overtoerisme in de stad te beteugelen. Daarnaast speelt ook het argument van de milieuvervuiling door cruiseschepen een rol. Op de website van D66 Amsterdam worden de argumenten voor de beslissing uiteen gezet:

Sleepboten vastmaken

Stijging overslag Amsterdamse haven

De overslag in de Amsterdamse haven steeg naar 78,6 miljoen ton in 2022. Net als de omzet die ook een stijging liet zien en uitkwam op €181,5 miljoen. Het resultaat daalde tot € 44,1 miljoen door inflatie en eenmalige kosten voor Zeesluis IJmuiden. 2022 stond in het teken van herstel van de coronapandemie, de oorlog in Oekraïne en de mondiale energiecrisis die dit teweeg bracht.

Bootjes inparkeren

Sea cirrus inkomend in IJmuiden