Op deze pagina staan krantenberichten, berichten van sociale media en filmpjes  die te maken hebben met het Loodswezen en de haven van IJmuiden/Amsterdam.

Heeft u nieuws, waarschuw dan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stijging overslag Amsterdamse haven

De overslag in de Amsterdamse haven steeg naar 78,6 miljoen ton in 2022. Net als de omzet die ook een stijging liet zien en uitkwam op €181,5 miljoen. Het resultaat daalde tot € 44,1 miljoen door inflatie en eenmalige kosten voor Zeesluis IJmuiden. 2022 stond in het teken van herstel van de coronapandemie, de oorlog in Oekraïne en de mondiale energiecrisis die dit teweeg bracht.

Lees meer...

Bootjes inparkeren

Sea cirrus inkomend in IJmuiden

Over een andere boeg (regio AY)

Meren in de nacht

 

Meren op de boeien

 

Tanker Furuholmen meren

 

Helden van nu varen mee

 

Bouw constructie selectieve onttrekking zoutwater van start

Artist impression zoutdam Selectieve OntrekkingDe bouw van de maatregel selectieve onttrekking in het Binnenspuikanaal in IJmuiden is gestart. Het betreft een constructie om toename van verzilting van het Noordzeekanaal door het gebruik van Zeesluis IJmuiden tegen te gaan.

 

Woensdag 12 oktober werd het startsein gegeven door vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat en aannemer Van Hattum en Blankevoort. Eind 2024 moet de zogenoemde zoutdam operationeel zijn.

Bij het schutten van schepen door Zeesluis IJmuiden stroomt er vanwege de omvang van de sluis ongeveer 10.000 ton zout het Noordzeekanaal binnen. Door de inzet van selectieve onttrekking wordt zoutwater weer afgevoerd naar zee via het Spui- en Gemaalcomplex IJmuiden. Zo worden nadelige gevolgen van een te hoge zoutconcentratie in het Noordzeekanaal voor natuur, land- en tuinbouw en de drinkwatervoorziening in de omgeving voorkomen.

Lees meer...

Ferry voor azielzoekers meert af aan Westerhoofd