Op deze pagina staan krantenberichten, berichten van sociale media en filmpjes  die te maken hebben met het Loodswezen en de haven van IJmuiden/Amsterdam.

Heeft u nieuws, waarschuw dan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jachttransport vanuit IJmondhaven

Nieuwe sluis, wat gebeurt er in september en oktober

20200908 updatesluis sepokt max 1De komende maanden gaan de werkzaamheden aan de nieuwe zeesluis onverminderd door. Er wordt gewerkt aan het onderhoudsdok van de deurkas van het binnenhoofd(nummer 1 op de foto)  en de voorbereidingen voor de loswal Zuidersluiseiland(nummer 2 op de foto)  gaan van start. Verder wordt er gewerkt aan de weginrichting aan de noordzijde(nummer 3 op de foto).

 

Lees meer...

Overslag Noordzeekanaal-havens ruim 10 procent lager

havenDe overslag van de zeehavens in het Noordzeekanaalgebied - Amsterdam, IJmuiden, Beverwijk en Zaanstad - daalde in de eerste zes maanden van dit jaar met 10,7% naar 48,7 miljoen ton (2019: 54,6 miljoen). De invloed van de wereldwijde coronacrisis op de overslagcijfers is onmiskenbaar.

 

 

 

Lees meer...

Uit de oude doos: Bouw van de Noordersluis

Dronevideo nieuwe zeesluis Q2/2020

Aan boord bij Port Towage Amsterdam

Nieuwe locaties IJ-bruggen

brugOp vrijdag 26 juni 2020 verscheen het eindrapport ‘Genereus verbonden’ van de adviescommissie Oeververbindingen. Als nautisch partner was Port of Amsterdam betrokken bij het onderzoekstraject. ‘De nieuwe bruglocaties zijn nautisch beter inpasbaar’.


Na het vastlopen vorig jaar van plannen voor IJ-bruggen vanaf de Kop van Java en het Stenen Hoofd, stelden Rijk en gemeente een expertcommissie samen onder leiding van Alexander D’Hooghe. Deze commissie moest vanuit een breed ontwikkelingsperspectief onafhankelijk advies uitbrengen over toekomende, extra IJ-oeververbindingen.

Lees meer...

Aframax meren in de Coenhaven

Uitgaand met de Laurence Francoise

Nieuwe zeesluis, wat gebeurt er in juli en augustus?

sluisDe komende maanden staan in het teken van de aansluiting van de drempel op de deurkas van het binnenhoofd, het uitbaggeren van de nieuwe sluiskolk en het aanleggen van het oostelijke gedeelte van de hoogwaterkering noord. Verder gaan de werkzaamheden aan de wanden binnenhoofd de komende maanden door.

Lees meer...