Op deze pagina staan krantenberichten, berichten van sociale media en filmpjes  die te maken hebben met het Loodswezen en de haven van IJmuiden/Amsterdam.

Heeft u nieuws, waarschuw dan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ferry voor azielzoekers meert af aan Westerhoofd

 

Cruiseschepen verlaten Amsterdam

 

Overslag palen Mercuriushaven in aanbouw

palenIn vervolg op de aankondiging op 7 februari 2022 van de nieuwe overslagvoorziening in de Mercuriushaven geeft Port of Amsterdam een blik achter de schermen over de voortgang van dit project.

 

Aannemer De Klerk (locaties Werkendam en Moerdijk) werkt momenteel hard aan de constructie van de onderdelen van de boord-boord-overslaginstallatie. Elf grote afmeerpalen en zes drijflichamen gaan dan de huidige boeien, waaraan de zeeschepen nu nog afmeren, vervangen. Langs de drijflichamen kunnen de drijvende kranen bewegen en de lading van de zeeschepen overslaan in duwbakken en binnenvaartschepen. Klik hier voor de bouwplannen.

Lees meer...

Havenfestival IJmuiden

 

Vailant lady vertrekt vanuit IJmondhaven

Loodsreis Zee - Amerikahaven met loods Feico

Bootje beloodsen met wind

 

Grootste lading cacaobonen ooit

Katoen Natie22.300 ton cacaobonen bracht het schip de MV Teal Bay deze week bij Katoen Natie in de Westhaven. Het is de grootste lading cacaobonen ooit die in één keer aankwam in de Amsterdamse haven. Het schip, afkomstig uit Ghana, is in enkele dagen gelost en de bonen werden opgeslagen in de loodsen.

Lees meer...

Oude doos: Betonningsvaartuig Zaandam

Boeien verdwijnen in Mercuriushaven

boeienIn de dicht bij de stad gelegen Mercuriushaven investeert Port of Amsterdam voor € 9 miljoen in een overslagvoorziening die ter plaatse meer veiligheid biedt aan het scheepvaartverkeer. Ook is de voorziening een opmaat voor toekomstige walstroomaansluitingen wat een kans voor schonere lucht biedt.

Lees meer...