Op deze pagina staan krantenberichten, berichten van sociale media en filmpjes  die te maken hebben met het Loodswezen en de haven van IJmuiden/Amsterdam.

Heeft u nieuws, waarschuw dan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dronevideo nieuwe zeesluis Q2/2020

Aan boord bij Port Towage Amsterdam

Nieuwe locaties IJ-bruggen

brugOp vrijdag 26 juni 2020 verscheen het eindrapport ‘Genereus verbonden’ van de adviescommissie Oeververbindingen. Als nautisch partner was Port of Amsterdam betrokken bij het onderzoekstraject. ‘De nieuwe bruglocaties zijn nautisch beter inpasbaar’.


Na het vastlopen vorig jaar van plannen voor IJ-bruggen vanaf de Kop van Java en het Stenen Hoofd, stelden Rijk en gemeente een expertcommissie samen onder leiding van Alexander D’Hooghe. Deze commissie moest vanuit een breed ontwikkelingsperspectief onafhankelijk advies uitbrengen over toekomende, extra IJ-oeververbindingen.

Lees meer...

Aframax meren in de Coenhaven

Uitgaand met de Laurence Francoise

Nieuwe zeesluis, wat gebeurt er in juli en augustus?

sluisDe komende maanden staan in het teken van de aansluiting van de drempel op de deurkas van het binnenhoofd, het uitbaggeren van de nieuwe sluiskolk en het aanleggen van het oostelijke gedeelte van de hoogwaterkering noord. Verder gaan de werkzaamheden aan de wanden binnenhoofd de komende maanden door.

Lees meer...

Uit de oude doos: jaren '30

Afzinken caisson binnenhoofd nieuwe sluis

 

Werkzaamheden nieuwe sluis mei/juni

sluis1In de maanden mei en juni wordt de ‘westelijke landtong' (buiten middensluiseiland) ontmanteld, de bouwkuip van de drempel van het buitenhoofd verwijderd, getest in de nieuwe sluisdeuren in Amsterdam en IJmuiden en bodembescherming aangebracht achter het nieuwe remmingwerk van het binnenhoofd van de Middensluis.

 

 

Lees meer...

De vriendschap tussen Flipper en de Clipper

flipperAfgelopen weekend kwam zeilschip ‘Tres Hombres’ aan in Amsterdam, met in het ruim rum en chocoladebonen bestemd voor de Chocolatemakers. In Frankrijk heeft de Tres Hombres gezelschap gekregen van een tuimelaar (dolfijnsoort) die de clipper heeft gevolgd tot diep in de Amsterdamse haven. Er ontstond een band tussen ‘Flipper’ en de clipper. Maar hoe gezellig ook, een dolfijn hoort niet in de haven en dus werd er een reddingsoperatie op touw gezet. Hieronder lees je het verhaal van onze operatie, die nauw betrokken was bij het terugbrengen van de dolfijn naar open zee.

Lees meer...