Gezocht: schippers Forteiland

Het bedrijf PBN Forteiland zoekt nieuwe schippers die het leuk vinden om eventueel na hun pensioen te komen varen aan boord van de Fortwachter. De meeste van ons kennen het scheepje wel, een landingsvoertuig van 12 meter voorzien van een jet aandrijving en een laadklep aan de voorzijde. Mocht u interesse hebben dan kunt u contact opnemen met de heer De Vrij via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemene ledenvergadering

vergaderingOp 31 mei vindt de algemene ledenvergadering plaats in de loodsenwacht. Aanvang 13.00 uur. Komt allen!

 

 

Navigator 2021

Via onderstaande link kunt u de digitale versie lezen van de Navigator 2021.

 

Navigator 2021 >>>

Nieuwe digitale Aktueel (december)

Naast het soosblad is vanaf nu ook de digitale versie van de Aktueel te lezen op onze site. U kunt deze vinden in het hoofdmenu onder RDZ (rechtsboven). Na inloggen kunt u de betreffende Aktueel selecteren.  

Bedankbrief Rob Lasschuijt

Naar aanleiding van de laatste vaardag van Rob Lasschuijt wil hij graag een bedankbrief delen met de soosleden >>>

 

Login om alles te kunnen lezen

Laatste vaardag: Rob Lasschuijt

Aankomende 30 april zal Rob zijn laatste reis gaan maken en per 1 mei met FLP gaan. Helaas is er geen afscheidsreceptie mogelijk i.v.m. de corona restrictie's. Hopelijk kunnen we dit in de toekomst alsnog doen.

Rondvaartschipper bij Blue Boat

blue boatIndien u in het bezit bent van een groot vaarbewijs en de behoefte heeft om nog een rondje te varen na het pensioen dan kunt u als rondvaartschipper aan de slag bij Blue Boat in Amsterdam. U vindt hier de nodige informatie over het werken bij Blue Boat.

Onderzeeboot Foxtrot verlaat A'dam

foxtrotNa 17 jaar in Amsterdamse wateren gelegen te hebben, is onderzeeboot de Foxtrot afgelopen maandag door HEBO Maritiem Services weggehaald uit de NDSM-haven. 

 

De Foxtrot lag deze week een paar dagen bij de Oranjewerf van Damen en vervolgde aan het eind van de week zijn weg naar Vlaardingen. Daar wordt de onderzeeboot duurzaam gesloopt. Het schroot dat niet vervuild is wordt gerecycled tot nieuw staal. Het staal dat wel vervuild is met asbest, of andere vuile stoffen, gaat naar een nieuwe, innovatieve fabriek in Delfzijl. Hier worden de vuile stoffen verwijderd, zodat ook dit schroot gerecycled kan worden.

Gemeente Amsterdam maakte deze timelapse van het vertrek van de Foxtrot uit Amsterdam.

Gedecoreerd: Maarten Noot

maartenMaarten Noot heeft afgelopen 16 december een Koninklijke Onderscheiding opgespeld gekregen door burgemeester Jeroen Nobel. Dit gebeurde tijdens de speciale ‘bemanningsavond’ in het clubhuis van de Koninklijke Marine Jacht Club.

 

Maarten Noot (69) is iemand die zich geruime tijd voor de Helderse samenleving heeft ingezet. Zo is hij al dertig jaar vrijwilliger bij de Helderse Historische Vereniging, waar hij afwisselend de functies van penningmeester en voorzitter heeft vervuld. Ook is hij eindredacteur van het kwartaalblad “Levend Verleden”.

 

Lees meer...

Havenfestival 2019

Het loodswezen was zoals gebruikelijk vertegenwoordigd op het havenfestival in IJmuiden met een stand, de klimwand en met rondvaarten met een tender. Hieronder een korte impressie: