Navigator 2021

Via onderstaande link kunt u de digitale versie lezen van de Navigator 2021.

 

Navigator 2021 >>>

Nieuwe digitale Aktueel (juni)

Naast het soosblad is vanaf nu ook de digitale versie van de Aktueel te lezen op onze site. U kunt deze vinden in het hoofdmenu onder RDZ (rechtsboven). Na inloggen kunt u de betreffende Aktueel selecteren.  

Bedankbrief Rob Lasschuijt

Naar aanleiding van de laatste vaardag van Rob Lasschuijt wil hij graag een bedankbrief delen met de soosleden >>>

 

Login om alles te kunnen lezen

Laatste vaardag: Rob Lasschuijt

Aankomende 30 april zal Rob zijn laatste reis gaan maken en per 1 mei met FLP gaan. Helaas is er geen afscheidsreceptie mogelijk i.v.m. de corona restrictie's. Hopelijk kunnen we dit in de toekomst alsnog doen.

Rondvaartschipper bij Blue Boat

blue boatIndien u in het bezit bent van een groot vaarbewijs en de behoefte heeft om nog een rondje te varen na het pensioen dan kunt u als rondvaartschipper aan de slag bij Blue Boat in Amsterdam. U vindt hier de nodige informatie over het werken bij Blue Boat.

Onderzeeboot Foxtrot verlaat A'dam

foxtrotNa 17 jaar in Amsterdamse wateren gelegen te hebben, is onderzeeboot de Foxtrot afgelopen maandag door HEBO Maritiem Services weggehaald uit de NDSM-haven. 

 

De Foxtrot lag deze week een paar dagen bij de Oranjewerf van Damen en vervolgde aan het eind van de week zijn weg naar Vlaardingen. Daar wordt de onderzeeboot duurzaam gesloopt. Het schroot dat niet vervuild is wordt gerecycled tot nieuw staal. Het staal dat wel vervuild is met asbest, of andere vuile stoffen, gaat naar een nieuwe, innovatieve fabriek in Delfzijl. Hier worden de vuile stoffen verwijderd, zodat ook dit schroot gerecycled kan worden.

Gemeente Amsterdam maakte deze timelapse van het vertrek van de Foxtrot uit Amsterdam.

Gedecoreerd: Maarten Noot

maartenMaarten Noot heeft afgelopen 16 december een Koninklijke Onderscheiding opgespeld gekregen door burgemeester Jeroen Nobel. Dit gebeurde tijdens de speciale ‘bemanningsavond’ in het clubhuis van de Koninklijke Marine Jacht Club.

 

Maarten Noot (69) is iemand die zich geruime tijd voor de Helderse samenleving heeft ingezet. Zo is hij al dertig jaar vrijwilliger bij de Helderse Historische Vereniging, waar hij afwisselend de functies van penningmeester en voorzitter heeft vervuld. Ook is hij eindredacteur van het kwartaalblad “Levend Verleden”.

 

Lees meer...

Havenfestival 2019

Het loodswezen was zoals gebruikelijk vertegenwoordigd op het havenfestival in IJmuiden met een stand, de klimwand en met rondvaarten met een tender. Hieronder een korte impressie:

 

Nieuwsbrief SNKHV

kaaphoornHet loodswezen sponsort al geruime tijd de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders. Deze stichting heeft als doel het in brede kring levend houden van de herinnering aan de grote zeilvaart, in het bijzonder die rond Kaap Hoorn als historisch hoogtepunt van zeemanschap.

Dit doel wordt bereikt door het inrichten en in stand houden van een permanente presentatie in Hoorn, het uitgeven van publicaties en het organiseren van voordrachten en presentaties over de grote zeilvaart en de zeevaart.

De Stichting is de opvolger van de in 1985 opgeheven Vereniging van Nederlandse Kaap-vaarders, die was aangesloten bij de internationale Amicale des Capitaines au Long Cours Cap Horniers. De Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders is het contact voor buitenlandse met de Kaap Hoornvaart sympathiserende organisaties.

De stichting brengt regelmatig nieuwsbrieven uit. Indien u geïnteresseerd bent kunt u na inloggen deze hieronder lezen.

Voor meer informatie www.kaaphoornvaarders.nl

 

Login om alles te kunnen lezen

Jaarvergadering RDZ 2019

jaarvergaderingDe jaarvergadering van de sociëteit was afgelopen 19 maart.

Na inloggen kunt u de notulen lezen.

 

 

 

Login om alles te kunnen lezen