FLP: Hans Piso

hans1Afgelopen 26 juni heeft Hans Piso zijn laatste loodsreis gemaakt aan boord van de uitgaande tanker Turmoil. Helaas hebben we Hans niet kunnen uitzwaaien in de wacht in verband met de corona restrictie's. Hopelijk kunnen we dit later dit jaar alsnog doen.  

Nieuwjaarsreceptie 2020

m 2020 01060011Afgelopen maandag 6 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats in de loodsenwacht.

 

Bekijk de foto's >>>

FLP: Roon Heimel

roon1Na ruim 26 jaar registerloods te zijn geweest heeft onze zeer gewaardeerde collega Roon Heimel afgelopen 27 september samen met zijn familie zijn laatste reis gemaakt aan boord van de Lavieen Rose. Vanuit de Amerikahaven werd er vertrokken met bestemming zee. Met hier en daar een bui en de nodige regenbogen leverde de reis prachtige plaatjes op. Op verzoek van Roon vond het afscheid plaats aan boord van ms De Jordaan welke voor de gelegenheid was afgemeerd aan de loswal in IJmuiden. Vele (oud)collega's van het loodswezen,KP,CVV,PTA,havendienst etc. waren gekomen om de receptie bij te wonen. Na de traditionele speech van de voorzitter welke werd voorgedragen door de nieuwe secretaris van de soos kreeg Roon de loodsenpenning uitgereikt door de voorzitter van de RLC.

 

Bekijk de foto's >>>

Login om alles te kunnen lezen

Nieuwe registerloodsen

m RWF21403Op 28 februari jl zijn de volgende vijf studenten beëdigd tot registerloods: Dennis van Urk, Bjorn Spronk, Bart Meijering, Bram Oudhuis en Wouter Buitelaar. Na een jaar studie hebben ze de opleiding tot Master in Maritime Piloting succesvol afgerond. Per 1 maart worden zij bijgeschreven in het loodsenregister. De beëdiging vond plaats in het Thalia theater in IJmuiden.

 

Bekijk de foto's >>>

Nieuwjaarsreceptie 2019

m 2018 10300002Op maandag 7 januari werd de traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden in de loodsenwacht. 

 

Bekijk de foto's >>>

FLP receptie Brafoer

m PB081297Op 8 november vond de afscheidsreceptie plaats van oud-loodsen Nico Dirks, Joop Bronshoff, Erik Legêne, André Eelman en Ed Los. In restaurant Brafoer waren vele (oud)collega's van het loodswezen en collega's uit de haven gekomen. 

Na een speech van de RLc voorzitter en de secretaris van de NLc werden de loodsen toegezongen door de roeiploeg onder leiding van Klaas. 

 

Bekijk de foto's >>>

Afscheid Ed Los

m IMG 1622Op dinsdag 30 oktober heeft Ed Los afscheid genomen van het Loodswezen. Zijn laatste reis heeft hij samen met zijn familie en René op een vertrekkende panamax gemaakt. Aansluitend is Ed uitgezwaaid in de soos.

 

Bekijk de foto's >>>

 

 

Login om alles te kunnen lezen

Laatste loodsreis: André Eelman

m P1011370André Eelman heeft samen met zijn familie op 30 juni zijn laatste loodsreis gemaakt aan boord van de Shipper naar de Suezhaven. Aansluitend is hij uitgezwaaid in de soos.

 

Bekijk de foto's >>>

 

 

 

Login om alles te kunnen lezen

Dankwoord Erik Legêne

Beste collega’s, ex-collega’s en toekomstig collega’s,

 

Op deze manier wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor alle belangstelling, aanwezigheid en medeleven bij mijn laatste vaardag en receptie na afloop, op vrijdag 18 mei j.l.
Heel hartelijk bedankt ook voor alle cadeau’s die ik van jullie heb gekregen, ik heb thuis pas de gelegenheid gekregen om er goed aandacht aan te besteden, ontroerend, ik werd er stil van !
Deze dag is mede dank zij jullie onvergetelijk voor ons geworden, ook voor Marjon, de kinderen en aanhang.

Lees meer...

Laatste loodsreis: Erik Legêne

m P1011332Op vrijdag 18 mei heeft Erik Legêne samen met zijn familie zijn laatste loodsreis gemaakt naar de Mercuriushaven. Na het schip veilig te hebben gemeerd is Erik uitgezwaaid in de sociëteit. 

 

Bekijk de foto's >>>

 

Login voor de speech van de voorzitter

 

Login om alles te kunnen lezen