FLP receptie Brafoer

m PB081297Op 8 november vond de afscheidsreceptie plaats van oud-loodsen Nico Dirks, Joop Bronshoff, Erik Legêne, André Eelman en Ed Los. In restaurant Brafoer waren vele (oud)collega's van het loodswezen en collega's uit de haven gekomen. 

Na een speech van de RLc voorzitter en de secretaris van de NLc werden de loodsen toegezongen door de roeiploeg onder leiding van Klaas. 

 

Bekijk de foto's >>>

Afscheid Ed Los

m IMG 1622Op dinsdag 30 oktober heeft Ed Los afscheid genomen van het Loodswezen. Zijn laatste reis heeft hij samen met zijn familie en René op een vertrekkende panamax gemaakt. Aansluitend is Ed uitgezwaaid in de soos.

 

Bekijk de foto's >>>

 

 

Login om alles te kunnen lezen

Laatste loodsreis: André Eelman

m P1011370André Eelman heeft samen met zijn familie op 30 juni zijn laatste loodsreis gemaakt aan boord van de Shipper naar de Suezhaven. Aansluitend is hij uitgezwaaid in de soos.

 

Bekijk de foto's >>>

 

 

 

Login om alles te kunnen lezen

Dankwoord Erik Legêne

Beste collega’s, ex-collega’s en toekomstig collega’s,

 

Op deze manier wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor alle belangstelling, aanwezigheid en medeleven bij mijn laatste vaardag en receptie na afloop, op vrijdag 18 mei j.l.
Heel hartelijk bedankt ook voor alle cadeau’s die ik van jullie heb gekregen, ik heb thuis pas de gelegenheid gekregen om er goed aandacht aan te besteden, ontroerend, ik werd er stil van !
Deze dag is mede dank zij jullie onvergetelijk voor ons geworden, ook voor Marjon, de kinderen en aanhang.

Lees meer...

Laatste loodsreis: Erik Legêne

m P1011332Op vrijdag 18 mei heeft Erik Legêne samen met zijn familie zijn laatste loodsreis gemaakt naar de Mercuriushaven. Na het schip veilig te hebben gemeerd is Erik uitgezwaaid in de sociëteit. 

 

Bekijk de foto's >>>

 

Login voor de speech van de voorzitter

 

Login om alles te kunnen lezen

Beëdigd: Jan Willem Bénard & Ronald Kempenaar

m RWF 2430Afgelopen 23 februari zijn Jan Willem Bénard en Ronald Kempenaar beëdigd tot registerloods. Na een jaar opleiding hebben zij het diploma Master in Maritime Piloting mogen ontvangen. De beëdiging vond plaats in het sfeervolle Thalia theater in IJmuiden.

 

Bekijk de foto's >>>

Nieuwjaarsreceptie 2018

m 2018 01070017Op maandag 8 januari heeft de nieuwjaarsreceptie plaats gevonden in de soos. Dit jaar met muzikale begeleiding.

Login voor de speech van de voorzitter.

 

Bekijk de foto's >>>

 

Login om alles te kunnen lezen

Laatste loodsreis: Nico Dirks

m 2017 12270026Op 28 december heeft Nico Dirks samen met zijn familie zijn laatste loodsreis gemaakt. Nico is 's middags door een groot aantal soosleden uitgezwaaid in de soos.

Login voor de speech van de voorzitter.

 

Bekijk de foto's  >>>

 

Login om alles te kunnen lezen

Laatste loodsreis: Gijs de Boer

gijsOp 31 augustus heeft Gijs de Boer zijn laatste loodsreis gemaakt en is onder grote belangstelling uitgezwaaid in de soos. 

Bekijk de foto's van de receptie >>>

 

Login voor de speech van de voorzitter.

Login om alles te kunnen lezen

Beëdigd: Feico Jongeneel

 Feico Jongeneel

 

Onder grote belangstelling is Feico Jongeneel 27 februari beëdigd tot registerloods in het Thalia theater in IJmuiden. Na de succesvolle afronding van zijn studie tot Master in Maritime Piloting is hij per 1 maart bijgeschreven in het loodsenregister en gaat hij dienstdoen in de A-ploeg.

 

Hieronder een korte introductie van Feico:

 

Mijn naam is Feico Jongeneel en ik ben in 1980 geboren in Haastrecht (nabij Gouda). Zowel mijn beide stages als na de zeevaartschool op Terschelling ben ik gaan varen op containerschepen van P&O Nedlloyd (later Maersk) als Marof en in Utrecht gaan wonen. Na ruim 4 jaar dienst heb ik eind 2010 afscheid van Maersk genomen aangezien de toenmalige koers v/h bedrijf mijn niet beviel. Via een vriend ben ik als stuurman op een sleephopper bij de Belgische baggeraar Jan De Nul begonnen en daar voornamelijk projecten in het Midden en Verre Oosten gedaan zoals havens uitdiepen, landaanwinning, maar ook offshore. Ik heb het in de bagger erg naar mijn zin gehad door de uiteenlopende projecten en locaties. Mijn vriendin Freeke woont en werkt in Haarlem en zodoende ben ik ook hier in de regio neergestreken. We hebben een dochter Janna (2015) en door haar komst wilde ik vaker thuis zijn en ben ik begin 2016 bij het Loodswezen terecht gekomen.

 

Zie foto's >>>

 

Login om alles te kunnen lezen