Laatste vaardag: Andries Coehoorn

Laatste vaardag: Wiggele Warnar

wiggele1

FLP: Oscar Crone

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Na een mooie laatste loodsreis met familie en vrienden heeft Oscar afscheid genomen van het Loodswezen. In de loodsensociëteit was er naderhand een receptie met (oud)collega's.

Bekijk de foto's >>>

FLP: René van Essen

IMG 20231122 WA0007Op 22 november heeft René van Essen zijn laatste loodsreis gemaakt samen met zijn familie aan boord van de Bulk Friendship met bestemming OBA. Naderhand is René uitgezwaaid in het zeemanshuis door een groot aantal (oud) loodsen, kantoor & tenderpersoneel en medewerkers van PTA, KP en CVV. Onderstaand een dankwoord van René.

Bekijk de foto's >>>

FLP: Hans Piso

hans1Afgelopen 26 juni heeft Hans Piso zijn laatste loodsreis gemaakt aan boord van de uitgaande tanker Turmoil. Helaas hebben we Hans niet kunnen uitzwaaien in de wacht in verband met de corona restrictie's. Hopelijk kunnen we dit later dit jaar alsnog doen.  

Nieuwjaarsreceptie 2020

m 2020 01060011Afgelopen maandag 6 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats in de loodsenwacht.

 

Bekijk de foto's >>>

FLP: Roon Heimel

roon1Na ruim 26 jaar registerloods te zijn geweest heeft onze zeer gewaardeerde collega Roon Heimel afgelopen 27 september samen met zijn familie zijn laatste reis gemaakt aan boord van de Lavieen Rose. Vanuit de Amerikahaven werd er vertrokken met bestemming zee. Met hier en daar een bui en de nodige regenbogen leverde de reis prachtige plaatjes op. Op verzoek van Roon vond het afscheid plaats aan boord van ms De Jordaan welke voor de gelegenheid was afgemeerd aan de loswal in IJmuiden. Vele (oud)collega's van het loodswezen,KP,CVV,PTA,havendienst etc. waren gekomen om de receptie bij te wonen. Na de traditionele speech van de voorzitter welke werd voorgedragen door de nieuwe secretaris van de soos kreeg Roon de loodsenpenning uitgereikt door de voorzitter van de RLC.

 

Bekijk de foto's >>>

Nieuwe registerloodsen

m RWF21403Op 28 februari jl zijn de volgende vijf studenten beëdigd tot registerloods: Dennis van Urk, Bjorn Spronk, Bart Meijering, Bram Oudhuis en Wouter Buitelaar. Na een jaar studie hebben ze de opleiding tot Master in Maritime Piloting succesvol afgerond. Per 1 maart worden zij bijgeschreven in het loodsenregister. De beëdiging vond plaats in het Thalia theater in IJmuiden.

 

Bekijk de foto's >>>

Nieuwjaarsreceptie 2019

m 2018 10300002Op maandag 7 januari werd de traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden in de loodsenwacht. 

 

Bekijk de foto's >>>

FLP receptie Brafoer

m PB081297Op 8 november vond de afscheidsreceptie plaats van oud-loodsen Nico Dirks, Joop Bronshoff, Erik Legêne, André Eelman en Ed Los. In restaurant Brafoer waren vele (oud)collega's van het loodswezen en collega's uit de haven gekomen. 

Na een speech van de RLc voorzitter en de secretaris van de NLc werden de loodsen toegezongen door de roeiploeg onder leiding van Klaas. 

 

Bekijk de foto's >>>