Op deze pagina vindt u nieuws en verslagen van onze fietsers.

LW35 fietstocht in IJmuiden

Loodswezen 35 jaar fietstocht

m LW35 Etappe 3.4 Bergen DokkumNa vele maanden van planning door Hubert & Guustaaf was het eindelijk zover. De loodswezen fietstocht ter ere van het 35 jarig jubileum ging van start. Een fietstocht waarbij alle districten werden bezocht. De ongeveer 60 fietsers vertrokken voor de eerste etappe van Vlissingen naar Hoek van Holland. De voorzitter van regio Scheldemonden gaf het startsein waarna de fietsers met wat regen onderweg gingen.  Met een stevige NW-wind moest er al flink doorgetrapt worden. Alle deelnemers werden feestelijk onthaald aan de finish in de sociëteit van regio Rotterdam-Rijnmond.  Na een flinke pint en een bitterbal werd de overtocht gemaakt per boot naar de Berghaven waar de fietsen voor de nacht gestald konden worden.

 

Na een goede nachtrust stonden de fietsers de volgende dag gereed voor de tweede etappe naar Bergen. Een mooie route door het duingebied met prachtig weer en een windje in de rug. In de loodsenwacht in IJmuiden stond de lunch klaar om weer wat energie bij te tanken. Daarna reste nog een kilometer of 35 voordat er op het terras een biertje kon worden gedronken. 

 

De volgende morgen werd er weer vertrokken met bestemming Dokkum. De lange route liep via Den Helder (145 km) en de korte (125 km) ging rechtstreeks naar Den Oever. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om de Afsluitdijk over te fietsen dus werd de hele club naar de overkant gereden per bus. Daar werd de tocht vervolgt via de dijk naar Harlingen en via de noordzijde van Friesland naar Dokkum alwaar een stevige maaltijd stond te wachten. 

 

De laatste dag werd er een route uitgezet vanuit Dokkum richting Delfzijl. In Lauwersoog werd de werf bezocht waar de nieuwe M-klasse tenders worden gebouwd. Vervolgens werd er via Eemshaven waar een ontvangscomite klaarstond van de regio Noord de weg vervolgt naar de finish in Delfzijl. Aldaar kon er een lunch worden genuttigd voordat de deelnemers weer naar huis gingen per bus. 

 

Log in voor de foto's >>>

Fietsclinic in Arnhem

49b93dd8 5a43 4977 879a 60b6cfa896ffDe fietsploeg heeft afgelopen 2 oktober leren fietsen in Arnhem.

 

Lees het verslag van Jeroen >>>

Bekijk de foto's >>>

Amstel Gold race 2019

agr2019De wielerploeg heeft wederom een topprestatie geleverd tijdens de tourversie van de Amstel Gold race.

 

Lees het verslag van Hubert >>>

Amstel Gold Race 2018

m sportograf 118365184Zaterdag 14 april is de Amstel Gold Race toertocht wederom gereden. Het loodswezen was goed vertegenwoordigd. Er zijn verschillende afstanden gereden van 125 tot 150 km. Een topprestatie!

 

Lees het verslag van Hubert >>>

Bekijk de foto's >>>

Strandrace Egmond - Pier - Egmond

m KAOK9668Op 13 januari heeft de loodswezen fietsploeg wederom een topprestatie geleverd tijdens de Egmond - Pier - Egmond strandrace. De race is totaal 36 km lang met dit jaar een extra duinklim in Wijk aan Zee. 

 

Bekijk de foto's >>>

Amstel Gold Toertocht 2016

Amstel Gold Race 2014

agr 2014Dit jaar is voor de 49e maal de Amstel Gold Race (toerversie) gereden en uiteraard was het Loodswezen daar prominent aanwezig (al doen er nog zo’n 14000 mensen mee).
Uit onze regio reden mee: Eline Wielaard, Roelof Favot, Wouter de Kremer, Bert Esveld,Trevor Stark, Fred Keijzer en ondergetekende. Er zijn diverse afstanden en wij besloten met elkaar de 150km te rijden.

Strandrace Egmond - Pier - Egmond

epe 2014Zaterdag 12 januari werd de strandrace Egmond-Pier-Egmond verreden.
Het mag wel duidelijk zijn dat het hier ‚onze’ Noordpier betreft.
Deze strandrace, die voornamelijk op ‚dikkebandenfietsen’ wordt gereden, is 36km lang.
Na de start op de Egmonder boulevard loopt de route langs de kustlijn naar het keerpunt
bij de Noordpier, dan terug naar Castricum aan Zee waar het strand verlaten wordt voor
een rondje parkeerplaats en vervolgens weer over het strand om vervolgens de eindigen
op de Egmonder boulevard.

Loodswezen fietstocht 2013

lw fietstocht 2013Bekijk de foto's >>>

Op toerbeurt organiseren de Loodswezen-regio's een landelijke Loodswezen fietstocht en dit jaar viel de eer aan Amsterdam-IJmond.
De datum werd geprikt op 8 oktober en een route werd uitgestippeld. De regio is enorm veelzijdig en alles moest “er in zitten”, iets wat ten dele gelukt is aangezien de streefafstand van 110 km niet te veel overschreden moest worden.