Loodswezen fietstocht 2013

lw fietstocht 2013Bekijk de foto's >>>

Op toerbeurt organiseren de Loodswezen-regio's een landelijke Loodswezen fietstocht en dit jaar viel de eer aan Amsterdam-IJmond.
De datum werd geprikt op 8 oktober en een route werd uitgestippeld. De regio is enorm veelzijdig en alles moest “er in zitten”, iets wat ten dele gelukt is aangezien de streefafstand van 110 km niet te veel overschreden moest worden.

 

 Na hereniging in het dorpshuis "De Moriaan" te Wijk aan Zee, onder het genot van koffie en gebak, werden elkaars fietsen, tenues en andere appendages bewonderd. Vervolgens ging de tocht van start met een kleine 30 fietsers en een heuse bezemwagen. Via het Noord-Hollands Duinreservaat togen de sporters naar de Egmonden om door de droogmakerijen Schermer en de Beemster in Oosthuizen te belanden. Daar werd bij Ans en Piet het lijf verzorgd met koffie, appeltaart en soep.
Vervolgens weer op de pedalen, maar nu met wind tegen en meer druk op de banden, via de IJsselmeerdijk naar Edam en vervolgens door de droogmakerijen Purmer en Wijde Wormer, via Westzaan (voor diegenen die de route niet afsneden…) naar Buitenhuizen. Daar moest het Noordzeekanaal nog bedwongen, voor deze groep een "makkie" (met hulp van de pont althans). Door naar IJmuiden en over de sluizen terug naar Wijk aan Zee. Teruggekomen in De Moriaan met bijna 120km op de teller, werd na het douchen deze mooie dag afgesloten met een perfect verzorgd buffet.
Tot volgend jaar !
Onno Amse