Sint in de Soos (2012)

SinterWin

Op zondag 25 november 2012 was het weer zover, de aankomst van Sinterklaas in de sociëteit............

 

Bekijk de Foto's >>>

Vanwege de harde wind is Sinterklaas dit jaar niet met de boot aangekomen. De koppen stonden op het water en om de outfit van Sint heel te houden werd besloten om hem af te zetten bij de sociëteit.

De kinderen stonden met rode koontjes te zingen om Sinterklaas te verwelkomen. Eerst deed Zwarte Piet zijn intrede door te bonken op de deur en met pepernoten te strooien. Daarna kwam de Sint binnen gevolgd door nog een Zwarte Piet. 

Zoals gebruikelijk werden de kinderen een voor een naar voren geroepen en toegesproken door de Sint die bijzonderheden uit het Grote Boek voorlas. De Pieten waren bijzonder enthousiast dit jaar, ze dansten met de kinderen en één Piet deed zelfs voor hoe je moest zwemmen door op een laag tafeltje droog te zwemmen. Een van de kinderen demonstreerde dat ze een radslag kon maken en de Pieten konden er niet onderuit om ook een radslag te maken. Bravo!

Na het geduld op de proef gesteld te hebben konden eindelijk de pakjes tevoorschijn gehaald worden. Gretig werden de pakjes opgehaald en uitgepakt. Na Sinterklaas uitgezwaaid te hebben werd een eind gemaakt aan de gezellige Sinterklaasmiddag. Tot volgens jaar!

Hennie zwier