Wijnproefavond 2009

Wijnavond 2009Op zaterdag 7 maart vond de wijnavond plaats in de sociëteit met als gasten Lowie van Herpen en zijn echtgenote van ‘The Spirit of Wine’.

Het dreigde er eerst naar uit te zien dat de avond niet door zou gaan vanwege te weinig belangstelling, maar met 21 personen kon de avond gelukkig toch doorgaan. Om acht uur was er nog steeds geen Lowie en na een telefoontje bleek hij in de Oranjestraat in Castricum te staan.

Na een snel herstel van bestemming kon de avond, zij het iets later, toch nog beginnen. Lowie kwam in vol Schots ornaat binnen wat de vraag opriep wat dat met wijnen te maken had. Hij gaf uitvoerig uitleg over zijn uitrusting en vertelde dat hij enige jaren in Schotland had gewoond en hoe hij dit ervaren had. Na deze omweg gaf hij uitleg over de wijnen die hij had meegebracht. Zijn echtgenote had verschillende hapjes klaargemaakt die speciaal afgestemd waren op de geserveerde wijnen. Er werd gestart met een heerlijke, niet te droge champagne, daarna een lekkere frisse witte wijn uit Italie, verder een bijzondere witte- en rode wijn uit Patagonië en tot slot nog een volle rode wijn.Omdat het niet voor de hand ligt dat er in Patagonië druiven groeien gaf hij hierover uitvoerig uitleg. Hij vergeleek een druif in de kou met een mens tijdens de wintersport in het zonnetje in de sneeuw. De vrucht c.q. mens absorbeert de warmte van de zon terwijl de omgeving en lucht koud blijft. Heel apart!
Als whiskyliefhebber schonk hij ter afsluiting nog een speciale rokerige Schotse whisky en voor de dames een whiskylikeur.
Lowie bleek een bevlogen verteller en wist de hele avond ons te boeien met grappige en zelfmeegemaakte verhalen afgewisseld met enkele Schotse- en Ierse liedjes, zichzelf begeleidend op de gitaar. De avond kon zo doorgaan voor een one-manshow van Lowie van Herpen en iedereen was het erover eens dat het een geslaagde avond was.

 

Bekijk de foto's >>>