Havenfestival IJmuiden 2007

hd1Op 25 en 26 augustus jl. is al weer de vierde editie van het Haven-festival geweest. Het Loodswezen was opnieuw present met een kraam waar PR-geschenken werden verkocht en
kaartjes voor een rondvaart met de loodstender werden verstrekt. Het laatste gaf een drukte van jewelste.

Ondanks dat de mensen met verschillende schepen kon meevaren gaven de meeste de voorkeur aan een tochtje met de loodstender, veel spectaculairder uiteraard!
Tevens kon men raden hoeveel ballonnen er in een grote glazen pot zaten. Hiermee kon men een verrekijker winnen. Het is dan grappig om te zien hoeveel volwassen mensen hier ook gretig gebruik van maken.
De eerste dag werd ik in de kraam geassisteerd door Willem Bentinck met z’n twee dochters en de tweede dag door Jack Vermij. De weergoden waren ons op beide dagen gelukkig goed gezind en de belangstelling voor het Havenfestival was enorm.
Op de loodstender hebben per dag zo’n 250 personen meegevaren. De bemanning van de loodstender, die vrijwillig meewerkten, hebben geweldig hun best gedaan om het iedereen naar de zin te maken. Het is elk jaar weer een groot succes, de mensen komen stralend van de tender en velen kwamen nog even langs om te bedanken en te vertellen hoe geweldig ze het gevonden hadden. Ook verschillende loodsen kwamen nog even langs om een kijkje te nemen en een praatje te maken.
Al met al waren het voor mij twee hele gezellige dagen en ik voelde me weer als een vis in het water met deze Loodswezenactiviteiten.
Hennie Zwier