Havenfestival IJmuiden 2014

havenfestival2014Bekijk de foto's >>>

 

Een bonte mix van cultuur en nautische elementen is het recept van het Havenfestival. Er lagen diverse schepen aan de kade ter bezichtiging, o.a. het schip van de Kustwacht, de Naaldwijk, de sleper Holland, Zn Ms Luymes. Op diverse podia werd de hele dag door muziek gemaakt tot ’s avonds laat.

 Het Loodswezen was ook dit jaar weer aanwezig met een kraam waar informatiemateriaal werd verstrekt en promotiemateriaal voor een klein prijsje te koop lag. Een scheepswand voor wie het lef heeft ertegen op te klimmen. In een speciaal tuig voetje voor voetje naar boven en daar een bel luiden. Dan abseilend weer naar beneden. Een rondvaart met de loodstender is een terugkerend succes. De belangstelling hiervoor was groter dan het aantal plaatsen wat beschikbaar was. We moesten vele mensen teleurstellen. Gelukkig konden ze ook nog meevaren met een sleepboot van Iskes of een vaartuig van de vletterlieden.

’s Middags werd een sloepenrace gehouden tussen Tata Steel en het Loodswezen. Het was een spannende race waarbij het Loodswezen winnend over de finish ging.

Duizenden mensen hebben het festival bezocht en gelukkig dat het bijna de hele dag droog is gebleven.

Hennie Zwier